Børn spiser for meget sukker og forældre undervurderer deres børns sukkerforbrug. Det fremgår af en dybdegående kulturanalyse af 16 familiers holdning til indkøb, mad og sukkervaner, som DTU Fødevareinstituttet har gennemført for Fødevareministeriet. Flere kostundersøgelser viser samtidig, at mere end halvdelen af landets børn og unge får for meget sukker i ugens løb. Kulturanalysen kan downloades hos DTU Fødevareinstituttet via deres pressemeddelelse.
ATO samarbejdede i den landsdækkende kampagne med Fødevarestyrelsen og Tandlægeforeningen om at sætte fokus på de alt for søde mellemmåltider. 80 procent af børns daglige sukkerforbrug kommer fra usunde snack-mellemmåltider. Læs pressemeddelelsen her
Kampagnen består af to plakater, ”Sukkerspionen” og ”Hvad snack' er du?”, der blandt andet er sendt ud til alle landets tandklinikker. Plakaterne er tænkt som dialogplakater og som en øjenåbner for både børn og deres forældre.
I tandplejen kan man i samarbejde og i dialog med forældrene forsøge at finde den individuelle løsning, der passer den enkelte familie bedst, så børnenes samlede sukkerindtag kan minimeres. Her kan du læse nogle gode råd
Læs også de to fakta ark, som findes her:
Fakta om tænder
Fakta om sukker
De to plakater findes i en print-selvversion:
Sukkerspionen, printversion
Hvad snack er du?, printversion
Få en liste over sunde snack-mellemmåltider – alternativer til de søde.
Fra bogen: ”Sukkersheriffen – få styr på familiens sukkervaner” bringer vi her en liste med forslag til sunde mellemmåltider.
Hent den her
Maj 2020