Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

HVERDAGENS DIGITALE DATASTRØMME- Medlemsfordel med rabat

Hvad er digitale datastrømme? Hvilke digitale fodspor sætter du egentlig, og hvad kan du gøre for at styre dem? Alle aktiviteter i vores hverdagsliv efterlader i dag digitale fodspor, uanset om vi vil det eller ej.

Hvordan oplever vi den massive dataficering af vores liv, og hvilken betydning har dataficering for samfundets mulighed for at skabe gode rammer om vores allesammens hverdag?

Forskningsprojektet Datafied Living, støttet af Det Europæiske Forskningsråd ERC, skal de næste fem år kortlægge de mange digitale fodspor, vi hver især afsætter i vores hverdagsliv – hjemme hos os selv, på arbejdspladsen og ude i samfundet.

Oplægget tager udgangspunkt i forskning i såkaldt ”self-tracking”, brugen af apps og wearables til at registrere og analysere data om f.eks. søvn, motion, cyklus og produktivitet. Vi diskuterer fordele og ulemper ved denne form for ’dataficering’ af hverdagens aktiviteter. Og kan vi udvikle værktøjer, som kan hjælpe folk med at gøre det mere overskueligt, hvem vi giver vores data til?

Oplægsholder er Stine Lomborg, lektor, ph.d. ved Institut for Kommunikation under Københavns Universitet. Stine forsker i mediernes rolle i hverdagslivet og deres samfundsmæssige betydning, særligt med fokus på digitale medier.

Det koster 125 kr. at deltage for medlemmer af ATO.

Målgruppe: Alle medlemmer er velkomne. 

Arrangør: Folkeuniversitetet i København i samarbejde med ATO, FAOD samt Forbundet Kultur og Information.​