Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Medlemsfordel: Rabat på oplæg:​Hvad gør vi med klimaet?

Mandag den 22. november 2021 kl. 18.15 – 20.00 på Københavns Universitet, Søndre Campus, Njalsgade 120-140, 2300 København S (Lokale 23.0.49 (bygning 23, stuen)

Vi danskere har et af verdens højeste CO2-aftryk fra vores forbrug. Det skal vi gøre noget ved, og det kan vi gøre noget ved. I dette oplæg vil direktør for Deltager Danmark, Rune Baastrup, og projektleder i den grønne tænketank Concito, Mikael Bellers Madsen, give deres bud.

 

Det handler blandt andet om at understøtte lokale ildsjæle og grønne fællesskaber i kommunerne. Samtidig skal kommunerne klædes på til at indtage en ny myndighedsrolle i klimakampen, der ikke bare inkluderer deres egne udledninger, men også adresserer borgernes private forbrug og skaber lokalt ejerskab til den grønne omstilling.

 

Det er ny grund, der skal betrædes i den grønne omstilling. Gå-hjem-mødet vil give dig et godt et godt overblik over, hvor meget vi udleder og fra hvad, og vil samtidigt sikre dig en god indføring i, hvordan vi kan skabe forandring til et grønnere hverdagsliv.

 

Oplægsholdere er Rune Baastrup, direktør, Deltager Danmark og Mikael Bellers Madsen, projektleder, CONCITO.

Rune Bastrup (003).jpg                   Mikael højformat.jpg

 

Rune Baastrup er cand.scient.soc i sociologi fra Københavns Universitet og medstifter og direktør hos DeltagerDanmark. Han har sammen med Bjørn Hansen og en række andre forfattere udgivet bogen "Deltagereffekten – Skab handlekraftige fællesskaber gennem involvering og organisering i arbejdslivet" (Konventum, 2018).

 

Mikael Bellers Madsen er projektleder i CONCITO, hvor han arbejder med forbrug og forbrugeradfærd. Han er forfatter til bogen "Klimatosserne – Fortællinger om klima, forbrug og det personlige ansvar" (Haslund Publishing, 2019).

 

Målgruppe: Alle medlemmer er velkomne (begrænset antal pladser). Deltagelsen koster 125.kr for medlemmer.

 

Arrangør: Folkeuniversitetet i København i samarbejde med ATO, FAOD samt Forbundet Kultur og Information.

 

Arrangementet afholdes efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger og foregår derfor med reduceret deltagertal, afstand mellem deltagere og rengøring før og efter.

Vi beder deltagerne om at holde afstand og passe på hinanden. Vi beder samtidig om, at man bliver hjemme, hvis man har sygdomstegn eller tilhører en af risikogrupperne. Corona-situationen kan hele tiden ændre sig. Hvis du er tilmeldt arrangementet, vil du få besked via mail, hvis det skulle blive aflyst med kort varsel.