Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

​Når du er kandidat, så vær opmærksom på:

Regler for supplerende dagpenge

Kontakt Akademikernes Arbejdsløshedskasse (AAK) og få oplysninger om, hvornår du skal melde dig ind for at få dagpenge efter dimittend reglerne.

Her får du også den nyeste viden om regler for supplerende dagpenge, hvis du f.eks. får et deltidsjob.

Det lokale jobcenter

Kontakt dit lokale jobcenter og få oplyst, hvornår og hvilke procedurer du skal følge, hvis du skal melde dig ledig. I det lokale jobcenter vil du også kunne se, hvor der eventuelt er ledige jobs i kommunen.
 

Jobsøgning

Der er dugfriske jobopslag i ATO's nyhedsbreve, og her på hjemmesiden,  kan du til enhver tid få en samlet oversigt over ledige job i den offentlige tandpleje. Du vil også kunne se jobopslag fra privat praksis i Tandlægebladet. (Bladet ligger i en bladreversion på deres hjemmeside).

Det er også en god ide at søge job uopfordret ved at henvende dig til den tandpleje eller tandklinik, hvor du kunne tænke dig at arbejde.
 

ATO

Hvis du finder et job i den kommunale tandpleje er du, igennem den kollektive overenskomst, forhandlet af ATO's forhandlingskonsulenter, sikret rigtig gode arbejdsvilkår og en fair basisløn.

Den lokale tillidsrepræsentant

Så snart du har fået job, så kontakt den lokale tillidsrepræsentant på din kommende arbejdsplads. Han eller hun vil hjælpe dig med forhandling af evt. tillæg til din løn.
 
Det vil altid være tillidsrepræsentanten, der forhandler din løn, hvilket sikrer en optimal og fair løsning.
 
Tillidsrepræsentanten er uddannet gennem ATO og 100 % klædt på til opgaven. Tillidsrepræsentanten vil samtidig kunne hjælpe dig med alt andet, du måske er i tvivl om.

Job i privat praksis

Søger du arbejde i privat praksis, kan du få hjælp til at læse din kontrakt igennem. Kontakt Ole Højbo Andersen på oha@ato.dk.
- husk, du skal være logget ind for at kunne få adgang hertil.​
 

Ret til selvstændigt virke

For at blive leder af en offentlig tandpleje eller kunne købe en tandklinik skal du have opnået ret til selvstændigt virke.
 
Det betyder, at du skal have arbejdet 1440 timer under vejledning af en tandlæge, der har ret til selvstændigt virke.
 
Da der i en borgers liv er mange overgange mellem det offentlige og det private tandplejesystem, skal du have kendskab til begge tandplejesystemer.
 
Derfor skal du ud af de 1440 timer minimum arbejde 360 timer i hvert system. Som nyuddannet skal du derfor også 360 timer omkring offentlig (kommunal tandpleje).
 
Du er selv ansvarlig for at skaffe dig dine ansættelser. Tal med din arbejdsgiver om mulighederne.
 
Når du har opfyldt kravene, kan du søge om ret til selvstændigt virke.
 

 

Marts 2022

Bliv medlem!10 gode grund til at blive medlem